Vill ha!!

Har kommit fram till att jag vill ha X-antal elektrokik prylar just nu.
Nikon D80 ligger överst på listan, fast ska kolla alternativ, är inte negativ mot Canon.
Ska kolla upp lite fakta imorgon så jag så snart som möjligt kan slå till:)
Niiice så att säga!



/madollan

Dark.


Mörkret faller fort, måste skaffa mig cykellyse, mmm.
/madollan

Made in China...


Peakjackorna har börjat komma in på jobbet. Dessa är hett eftertraktade och de kostar ju ett par tusen, därför måste vi larma dom med sladdlarm, vilket innebär att dom sitter fast i väggen och vi måste koppla ifrån larmet ifall en kund vill prova. Något som är naturligt för dom flesta är att fråga ifall det går bra att prova. Men det är det tydligen inte för alla. Följande hände idag.


Tjej 25: (Från andra sidan butiken och med jackan på sig) Hallå hallå, jag sitter fast!

Jag: Ja det beror på att jackan är larmad med ett "sladdlås".

Tjejen: Ja men hur ska jag då kunna komma loss och kunna kolla mig i spegeln.

Jag: (smått irriterad men med en vänlig ton) Ja det är bara att be någon bland oss i personalen så får du hjälp.


(Jag kopplar bort jackan från väggen och skall precis ta bort sladden från jacka)

Tjejen: Meh hallå, tror du jag kan prova den med den hängandes där?

Jag: Om du bara låter mig ta bort den så ska du få prova i lugn och ro.


(Under tiden tjejen går bort och speglar mig hoppar hennes mamma på mig)


Mamman: Meh du, det står i jackan att den är "Made in China".

Jag: Ja det är ju så att dom tillverkas där, men du behöver inte tvivla på att den inte är äkta. (säger jag med skämtsam ton)

Mamman: Men som konsument så känner jag mig faktiskt lurad, det måste du väl förstå.


Ville inte ta en diskussion med henne, kände att hon inte var på samma nivå som mig och hon förtjänade ingen förklaring. Låter kanske dumt, men vissa får ta o tänka till hur dom beter sig.

Allvarligt.


Äkta och oäkta märkeskläder tillverkas oftast i samma fabrik, vilket många inte är medvetna om. Men det finns ingen risk i hela världen att ett stort svenskt företag skulle sälja en oäkta peakjacka, det kan jag lova dig du lilla damen.


Suck, jag blir så trött.

Skärpning på er!



En fullspäckad dag väntar imorgon,

9,50-15,00 Jobb

15,00-16,30 Tränings

18,30 LADIES NIGHT hos MIKKIS!:)!!!



Dags att nana.


/madollan


Daggen låg tät i gräset...



Drog upp rullgardinen och såg solen stråla mot äppelträdet utanför. Drog på mig mjukisarna och med trötta steg och en dimmig blick, efter en natt med konstiga drömmar och typ 2 timmars snoozing, gick jag upp för trappan. Öppnade altandörren och där låg min lilla kisse, tog han i famnen och traskade ut i trädgården. Daggen låg tät i gräset, men blicken blev direkt klar och tröttheten i stegen liksom bara försvann. Satte mig ner och blundade, solen värmde gott och det var bara att njuta av en underbar morgon.

/madollan


 


Innerbörden av ordet "Vattentät"

Innerbörden av ordet "Vattentät"


När jag säger till kunder på jobbet att en jacka är vattentät så är det självklart för mig att dom förstår vad som menas. Men idag har jag fått det bevisat. Alla är inte lika smarta som jag.

Skulle förklara skillnaden på två jackor idag för en Man 40+. Den ena jackan var som ni förstå vattentät och den andra var bara vattenavvisande.


Jag: Ja skillnaden på dom är att den ena är vattentät och den andra är bara vattenavvisande.

Mannen: (funderande ett par sekunder men med en seriös ton) Meh, vattentät, vad ska det vara bra för, man ska väl ändå inte bada med den?

Jag: (Jag tittar och läser av mannen för att fatta om man skojjar eller är seriös, efter en snabb bedömning inser jag att han ställt frågan på fullaste alvar) Ja, asså vattentät så pass att det inte går igenom när det regnar eller liknande.

Mannen: (Med osäker ton och grubblande) Mmmmm, hummm, ahhh, jaha, ja men då förstår jag, tror jag.


Asså förlåt, men det är ju så man blir mörkrädd, man får helt enkelt lära sig att man inte kan sluta förvånas över människors vetande och ställande av dumma frågor. Men ändå liksom?!!!


Miami Ink.

Min kära lilla vän Bella är i USA på en fantastisk upplevelse resa tillsammans med Gustaf. Kan tala om att jag är lite smått avis. O vad händer inte just precis nuuu, jo jag får se bilder från när hon står utanför MIAMI INK studion i Miami. Fatta att jag me hade velat stå där!!!! Bad henne att gå in och snällt men bestämt förklara för AMI att Miami inte är ett place to be för honom, utan att han helt enkelt skulle följda med hem till Sverige och till mig!!!
Hur hon lyckades med detta återstå att se. Jag väntar med spänning.
O hela han kanske var för mycket begärt, men en liten bit iaf. :)



OH YEAH!

" Fridas ass är inte käss"!

Helgens bästa komplimang " Fridas ass är inte käss"!



Lila är höstens färg!

Min nya favorit färg är höstens färg. Allt går i lila.
Nagellack, koftor, mössor, skor, väskor, kappor, strumpor, smink,
 -ja allt! - Underbart.






I like / Madollan


Lars Kaggskolans tjejrugbylag år 2008 år nu uttaget!

Lars Kaggskolans tjejrugby lag år 2008 år nu uttaget!


Efter uttagningsmatch plus fest i lördags är nu laget uttaget. Maja och jag har plockat ut 18 stycken tjejer vi tror på.  O nu börjar två månaders av slit. -Blod, Svett och tårar!! Ja ruby är en tuff sport, men det är liksom det som är tjusningen med det hela. Jag gillar ju smärta. Inte så mycket att orda om, än att vi kommer mosa, kötta och krossa de små svinen!! Mo ha ha!:)



 


Line, Maria och Frida - Rugby 07


Det coola trumsetet har ersatts av en gitarr!


Det coola trumsetet har ersatts av en gitarr!


När jag kom hem från Sälen för drygt fyra månader sedan hade mitt rum förvandlats till ett musikrum. Gitarrer, synt, X-antal LP-skivor spridda över hela rummet, och tillsist det "lilla" trumsetet. Turkost- hur fräckt som helst, om man ändå kunde spela, men icke. Jag accepterade att det fick stå där ett tag och ibland när jag kom hemcyklandes från träningen hörde man ett par trumslag och virvlar. Det är grymt, grymt som fan, men jag har tyvärr ingen tallang inom trumspelandet. (Lite inom parantes kan jag berätta att jag faktiskt spelat både blockflöjt och en flöjt på tvären -tvärflöjt. Ha ha, kom att tänka på när jag Emelie, Linn och jag gick och spelade privat hos en ung tjej. Det ända vi gjorde var att äta kakor och spela tv-spel. Så roligt tyckte vi att det var:) Hittade förästen min flöjt i garderoben häromdagen, någon som är intresserad så är det bara att höra av sig, kan vi nog fixa ett fiint pris.

Men åter till trummorna, pappa tog sig i kragen häromdagen och åkte in till stan o sålde hela paketet, och hem kom han med en fantastiskt fiiiin gitarr. Var rädd om den för den är dyr sa mamma direkt. Ja nu är det ju inte direkt så att jag ska leka superstar med den, men man kanske skulle satsa på att lära sig en låt eller två?! Låt förslag någon?

Man talar om "trollen", vad hör man där ute, vem är det som sitter där och "klinka", nej vad säger jag, SPELA såklart, på sin fiina nya gitarr?!:)

When I found myself in times of trouble...

/madollan


Music tonight.


Maja Ivarsson

Ett ord, Magsiskt!
Tänker på konserten vid Slottet förra året, (rätta mig om jag har fel?),
- Magiskt!

Missing the RÖDNÄBB


Båtchef Gunnarsson

Får samma minne varje gång jag hör låten, vi ropar på vaken att öppna bron, vi glider ut, solen skiner och vi drar på högsta volym, nästan iaf. Killarna lutar sig tillbaka och när vi kommer utanför hamnområdet drar jag på, inte för att vår kära Rödnäbba är världens snabbast båt, men det är liksom chill. Styr upp och håller riktmärke Kungsholmen.
Jag minns att jag ler...
Ja det var en underbar tid, saknar känslan,grejen och boysen. Många fina minnen vill jag lova.

/Furir Madollan

För tidigt för stövlar?


 
 
 

NOVITA 1499:- SCORETT



Det är september, den 16:e, och man märker verkligen att hösten har kommit. Det har blivit kallt och det med en gång. Det var ingen smygande kyla som kröp på oss utan den smällde till direkt. Nu ska man alltså börja använda jacka, mössa, vantar o allt annat som hör hösten till. Mössa har jag visserligen året om, men vilken typ av jacka man behöver när man cyklar till jobbet är svårt. Har insett att jag gärna ger mig iväg i sista sekunden till jobbet, händer ju inte ofta att jag cyklar fem minuter tidigare än vad jag egentligen behöver, vilket resulterar i en snabb färd och en varm Frida som anländer till jobbet med andan i halsen, ha ha.
Men vad är det då för jacka man ska satsa på? Min skinnjacka funkar nog ett tag till, men den är ju inte direkt såå rolig. Min grå "filtkavaj" är fin och passar i höst, ja den tar vi nu ett tag framöver. Känner inte direkt för att lägga pengar på någon ny. Jaha, ja då kom vi till problemet som stavas stövlar. När man inte har allt för mycket att göra på jobbet och man står o spanar på folk ser man massa som tagit fram sina stövlar och glider runt i. Det ser så mysigt ut. Men är det för tidigt för dom? Svar nej, men det är bara det att det känns skumt när man redan tar på sig dom. Men man kan ju alltid ta det i etapper, börja med dom låga kanske?!:) Men Fia, ditt tips är att det är dax i oktober?
Fick tillbaka min favvo mössa i söndags föräten, efter att den gjort en liten tripp på Öland, på tal om annat dvs.

Nehe, nu ska jag ta på mig min mysiga "luddtröja" och hoppa i mina mjukisar och ta på mig mina favorit strumpor. Nä men shit, kan man ha sådana, favoritstrumpor????!
HA HA! Jo visst, jag kan allt:)
Idol och Maria Wern - Främmande fågel står på kvälls tvschemat. Tips, missa inte Främmande fågel, den verkar sjuktbra!

Myspys/ Madollan


Challe på semester...

Idag åkte Charlotta på två månaders semester, måste önska henne en trevlig resa. Va rädd om dig vännen!





Måndag.

Jobbat, segt, inget folk o inga varor, fanns inget mer att plcoka upp när klockan va ett, fatta segt att bara plocka,vika och städa sen till klockan sex. Men när Emma kom blev det mycket roligare, hon är go hon. Kuutade iväg vid 20 över sex, böörnade till södrautmarken för att få byta om i en liten bod, o sen värma upp cirkus fjorton minuter o sen spela match mot serieledarna. Dom har inte förlorat en match, o vi satte dom på prov, resultatet 3-3, är väl okej, men vi fick ett mål bortdömt och deras första va inte genom regelboken vill jag lova, men ett poäng kändes ändå okej, men jag ska erkänna att det hade varit så fruktansvärt gutt att sätta dit dom så här i slutet av säsongen.
Vatt ingen kokkåv o iskall mjölk, attans att mor min inte kan läsa mina tankar. Men ett glas oboy o rosmacka va helt okej det med.

Sovmorgon imorgon, det känns underbart...
Nu väntar bara den där förbannade väskan som man måste packa upp, men vore ju bra ifall mina skor blir torra tills på fredag, det var dom inte idag kan jag meddela, och då va det en vecka sen jag spelae sist, oj då:)

godnatti/ madollan


Gratis champange är aldrig fel!

Igår va man bjuden på middag hos Lisa, mycket mycket trevligt. Tusen tack. Vatt lite vin och tjejsnack. Senare Byttan där det serverades gratis champange tack vare en van byttanbesökare:) Därefeter mot Palace, mer folk än förra lördagen, dansade en del med Sofia och nån amerikansk vän som liknade en blandning mellan Victoria Beckham, Robbyn och Linda Beltzing. Ha Ha. När jag sedan cyklade hem i min ensamhet funderade jag på att jag egentligen inte borde cykla ensam efter de där berättelserna Challe berättade, men som jag sa, jag är typ aldirg rädd, o så susar jag ju fram som en stormvind, tss. Nä inget o skämta om men inte heller så mycket att göra åt.

Coachat girlsen idag mä. En givande träning, många som gjorde framsteg. Ska bli kul o se på lördag hur det ser ut. Dagens citat, inte helt oväntat från en totalt död och utmattad "Frida handväskan Lindwall" som med nöd och näppe får fram orden, "asså tjejer, det va rätt bra blockar". Låter inte så kul kanske, men bara man ser henne så kan man skratta hjäl sig.

2 timmar Miami Ink i en skön soffa med en mysig kisse spinnandes på magen, det är fina grejer.

Nehe, packa väskan för en stressig dag imorgon, men det klara jag:)

Godnatt/ Madollan


The youth of today!

Tej ~20  och kille ~20  stöter på varandra i kassakön.
Killen  (ironiskt): Vad roligt att du bjöd mig på festen igår...
Tjejen: Ah, men asså, jag kunde inte, för jag har inte dig på Facebook.


The youth of today som pappa så fint hade kallat det, ha ha.

/madollan

Follow your heart...



Följ ditt hjärta, den vägen den säger, den vägen är den rätta...
Om det inte har ett svar, vänta en stund och låt det fundera.
Jag lovar dig att det är värt det!

/madollan

Ps. Ja, Liza, du har rätt, en innebandyboll har 26 hål. Men erkänn att du inte visste det utan att du räknade efter??!:)

Dagens fråga...


Om man står på jobbet o inte har allt för mycket för sig så kan man ju alltid passa på att skriva roliga små lappar med frågor på till sina kollegor:)
Dagens: Hur många hål har en innebandyboll?
Fundera på det ni, svaret kommer imorgon.

/madollan

Dreams


Hur kan man drömma så konstiga saker som man gör egentligen. I lördagsnatt drömde jag att jag drack upp hela Atlanten, ha ha. Jag drack o drack, det bara rann ner tills det tog slut. Men tror ni min törst var släckt? Nää, jag behövde mer.  Lova att jag va törstig då. :P
En sån dröm kan jag klara av, den är nästan bara att skratta åt,men däremot när man börja drömma och man vet hur hela historien kommer utspela sig, från bröjan till slut, och det är ingen roligt dröm, utan hemsk och otäck, då ja då är det minsann inte kul. För det är ju inte precis så att man kan trycka på stopp och välja något annat avsnitt, nej nej. Det är bara att acceptera och låta det gå.
Hade en förhoppning när jag köpte min drömfångare, att den skulle fånga upp dom onda och kasta bort dom långt, och behålla dom vackra så att de kan upplevas igen, men så fungderade tydligen inte den.
Tror jag blivit lurad, att jag köpt en "tvärtom drömfångare":(
Damit.

/madollan

Mina "bambublommor" har dött...

 

Mina bambublommar har dött, o det för längsen...
Ha hört att växter behöver både vatten och omsorg, man ska tydligen prata med dom.
O jag kan väl erkänna att jag varit lite dåligt på det, vilket resulterar i att dom strejkar och jag få ta tag i och köpa nya.
Lovar att jag ska ta bättre hand om dom. Men om jag ska va ärlig trodde jag att bambublommor va en lätt växt att ha att göa med, men kanske inte??:)

/madollan

Helgen...

Personalfest i lördags, eller födelsedagsfest egentligen, 90 år. (Lena 50 och Majsan 40). Först lite mingel hos Pettan och Hanna, sen taxi ut till Baltorp. Kräftor o paj bjöds det på och festen va igång. Mia drog i gång lekarna, Backis först ut, hur det gick behöver jag inte berätta, ha ha. Tävlingarna var svåra, men Majsan ägde ändå på potatisleken. Ballongstaffeten var spännande, att Josse lyckades så bra som hon gjorde i sina klackar va otroligt, men hon hade väl rätt kläm så att säga. Resultatet va lite förvånande men såå rätt (eller?)- Vi Vann! En flaska Mintu som pris, ja tack:) Sen vatt det Palace, halmycket folk, men lagom. Va trevligt!

Igår, match, inte sååå pepp kan jag loa, hoppades till tusen att den skulle bli inställd, men icke. Över till Öland i 150, ha ha, Lina kör som en galning. Vi kunde typ dött, eller? Vinst iaf, go sådan, 4-0. Gjorde mål mä:)

Idag ha jag donat som tusan vill jag lova, ändrat om på mitt rum, ränsat ut en massa skit (som pappa sa), skit som inte va min, nu är det rikigt mysigt. Liet saker saknas dock. Men det kommer.

Jobb imon, heldag. Åå måste verkligen bli av med mitt jobbpass den 20:e. Någotn som vill ta det??:)

Aa, nu måste jag ta o packa upp väskan från dagens match, den behöver vi inte säga så mycket om faktiskt. Jag såg det mest som att jag fick mig ett träningspass:P

auffi/ madollan

Coachmöte at my place!

Coachmöte at my place!

fyra timmar, ja vi skulle bara ha ett kort litet möte;) känner på mig att X antal timmar kommer spenderas som de gjorts i kväll. men det gör mig inte ett jäkla dugg för det är underbart. Snacka skit o bara chilla, nice. det bara sprudlar om oss, jo visst vi kommer in på en hel del andra saker än de faktiskt vi skulle planera, men det är ju så jäkla kul. O ja, imogron börjar det. kommer inte ha en enda helgsovmorgon på de närmsta tre månaderna. Men det är det lätt värt, eller hur Maja?:) Kan meddela för er som undra, ingen alkohol förtäders under mötet så ni kan vara lugna. Vad som händer imorgon är däremot en annan sak. :)

Igår va det mys hos Soifa, Idol, vilket underbart program, svenska folket är då tusan inte dåliga på att underhålla. Sen vatt det film, romantiskdrama typ, SORGSLIG ( heter det så verligen??) vill jag lova, men vacker.

Nehe, nu måste jag dona lite, något för alla er som inte vet så är jag GRYM på det, det är liksom lite så jag jobbar,
ha ha;)

Leine
, mitt hjärta, förlåt att jag är en sån upptagen människa, kan liksom bara inte hjälpa det;) O vet att jag lovade att jag skulle skicka CV:t, men det ligger på den andra datorn, påminn mig så lovar jag att jag ska försöka få iväg det imorgon i all stress o hast. En fin bild va det med ja, för jag tänker då inte lita på dig. Då vet jag garanterat att bilden för hårfärgningen hamnar där, å det får den INTE!!:)

Nehe , nehe , nu är det faktsikt dax att släka skärmen och get  to schlafen.

auf/ madollan


Ps. I LOVE YOU
 
( namnet på filmen för er som undrar)


Uträttat mycket...

Började som sagt var morgonen med ett besök i simhallen. Därefter hem o fylla i en massa uppgifter på datorn. Anmälde mig till högskoleprovet med, jippe, (not). Jag som verkligen alltid ha sagt att jag aldirg ska göra det. Men man måste ju tydligen för att få söka, så lika bra. Resultatet kommer bli absolut botten, men det spelar ingen större roll faktiskt. Åkte in till stan för att dona med lite grejer, första ärrendet var att fixa ett stöd till min cykel, för att göra pappa glad, ha. Men det skulle tydligen dröja ända tills på månad innan det var klart o det funkar ju inte. Får ta o köpa mig ett o fixa te att själv, det ska kan väl inte va så himla svårt tycker man?! Fast ha ju visserligen klarat mig bra utan ett bra tag, men kanske dax nu ändå?!:) Efter det vidare in mot stan, två viktiga inköp, en kalender, så jag äntligen kan styra upp mitt helt totalt uppbokade liv, eller inte, eller jo:P, o sen så hade dom fått in silikondroppar, Liza in o shoppa! Fett med nice.
Å höll nästan på att glömma, va ju på systemet åxå, viktigt viktigt, eller?! Sen en massa spanande och letande efter ett par chinos, eller ett par snygga byxor. Men ännu en gång är det bara att inse att chinos inte är gjorda för mig, kanske dax att inse det på rikigt nu. Sorgligt men sant. Hittade förövrigt inget annat roligt heller, vart i vår lilla stad finns det som jag vill ha, vart gömmer sig de speciella plaggen som bara känns bra direkt. Är svårt att lära sig tycka om nått, det måste kännas klokrent direkt! Precis som med en tatuering typ..... På tal om det, nä förästen, det tar vi en annan dag.

Åke hem till farmor o farfar  lagade mat åt dom, spaghetti och köttfärssås,fiina grejer de. Å dom är ju så söta. Farfar skulle iväg o sälja av lite frimärken. Tänk så många timmar han lagt ner på dom där små pappersbitarna, o det är ingen utav boysen i släkten som är intresserade så nu ska han sälja av en del. (Men farfar, du vet att så fort det dyker upp ett djurfrimärke så sparar du det till mig.) Jag fick nämligen ett frimärksalbum när jag kanske fyllde 10 som endast består av frimärken med djur på, det är fint det. Det ligger varsamt nerlagt i en låda på vinden:)


Fotot taget när jag gjorde ett fotorepotage om farfar i trean

Nehe, snart dax att bege sig till Soifa (http://egocentriskt.blogg.se/) för IDOL och film, myspys!

gokväll. /madollan

Underbar morgon...

Vilken underbar morgon, precis hemkommen från simhallen, tog mig i kragen o åkte dit o gjorde simtestern för polisen. Vet inte alls, men ett steg iallafall, mot rätt väg kanske, vem vet?
Så va iallafall det avklarat, solen värmde skönt på ryggen när jag cyklade hem o mitt trädgårdsäpple smakade riktigt fiint, stekplaylisten var igång och jag kunde inte annat än att njuta.
Nu väntar en del del ärrenden idag, lite donnande och ännu mer donnande så ska vi se att dagen blir rikigt bra!

/madollan

So you think you can dance?



So you think you can dance? Jajamän, bänkad i soffan med sällskap av mamma, trevligt. Inte för att jag följer det varje gång men jag blir lycklig när jag lyckad slå på tvn när det just ska börja. Ha min favvo, Twitch. Hur kan man va så grym? Nää, jag fattar inte. Räcker med o se honom egentligen. Han o Kherington dansar sjukt bra. Sist när dom dansade wienervalls till Celine Dion var fantastiskt, som två sköra vita vackra fåglar svepet dom fram på golvet och det var bara att njuta. Hipp Hoppen , ja det finns liksom inget att säga. Jag bara sitter o ler brett, så brett som det bara går. GRYMT! O ännu bättre då, Krumpen!! O YES! Spana in dom på youtube, bli inspirerad o ta ett par dancemoves själv kanske?!;)

I will!!

/madollan


RSS 2.0