Sol på Tallis

In på Danskan och probba på oss med gosaker, Bettan fixar!
Över till Öland och Talludden. Sol och bad och en hel del "prata av sig snack".
Tack min vän för en underbar dag! Fint att du kom på vad jag ska klä ut mig till med, o verkar som att Liza kan hjälpa mig med outfiten, nice.
Tränat ikväll,rikigt skönt att få ta ut sig lite, lovar att jag va död efter X antal "idioten".
Nu väntar "Leines mackor", mmm så gott. Tänkte på dig idag min baby, Miss you.
Sugen på Byttan, men verkar inte som nån annan är på, visst klockan är snart 22, men va gör de?!:)
Ring om ni känner för att veva lite;) (lovar att jag inte ska äga er, ha ha)

Godkväll, Madollan


En bild till dig min MadeLeine!




Brolle Jr - Playing with fire

(vet att den inte är såå ny, men kom i ipoden idag o minns när den spelades på rasterna på fritidsgården, ha ha:)

Dunder helg...

Vaknade imorse av att solen sken in genom markisen, log och mös kvar en stund... sen gick jag ut i landet och plockade mig lite smultron och hallon till frukosten, tänk er... såå underbart... gräset kittlandes mellan tårna,fåglarna kvittrandes och färsa bär utanför dörren...
ett ord, - underbart!

Nu sitter jag bara o njuter, dels av glaset vin jag ha bredvid mig och dels av solen, men framför allt av att bara andas o leva...
Ha sagt det förrut, men nu kommer det igen "Livet är underbart", iallafall dagar som denna.

Tänker på helgen, underbart gäng, underbara gläntan och ja bara stek och njutning av livet.
Tack än en gång mina kära gläntanvänner:)

Helgen framför kommer bli glidig, böda imorgon eventuellt utgång, söndag blir det köpingsvik och senare Strand, - kan det bli mer klockrent så säg till.?! nää precis, jag hörde inget till:)


Big Hug / madollan with a smile


Mitt smultronställe.


Keep smiling.

En underbar dag, sol o typ 40 grader.
Tyvärr är jag fortfarande lite sjuk,men betydligt bättre än tidigare i veckan.
Snart söndag igen ju, eller vad säger ni? Såå givet:)

Ibland när det är svårt så finns det inte så mycket annat att göra än att Le.
Det hjälper faktiskt, men egentligen bara för tillfället, men det är inte illa det:)

So, KEEP SMILING, oh yeah!




Hug / Madollan





Topmodelz- Your Love (Mondo Remix) 
(om inte annat så får denna låten en att le brett, I promise)

Adelstäcket är värd ett eget inlägg!

Adelstäcket, det älskade adelstäcket!
Det är minsann inte många som ha ett sådant, med kronor o allt!
Va lycklig att du äger ett sådant AdelsStekFredrik:)


Me and the Adelstäcke, tackar för lånet!:)

Kallis steker!

Gotland - Visby - Kallis

"Livet är underbart"
Sjuktbra långhelg i Visby, tack Gläntansgäng!


Grabbarna.


STEK


Bella


Högern fick slita, Andrea kör vänstern:)


Johan med sitt stekarhår!


"VIP Läktaren"


StekGustaf!


Lite FantaRosé kanske?!


Fyra åttondelar


Lite stekar bilder som bara får en att "SMILA".
Lite FantaRosé kanske? Jajamän- DIRR!


Nu är dom MINA, lycka!

Hur kan man bli lycklig av ett par skor?
En bra fråga men så är det:) (o det vet nog många andra med mig med)
Köpte dom idag, va bara tvungen, wee!
(kommentera, tack)

   

Håller på att packa o dona lite, (dona är jag rätt bra på faktiskt, ha ha).
Åker till Gotland, Visby imorgon. Ska bli rikigt fiint på alla sätt.
Avfärd från Kalmar 08.00, mot färjan från Öland, Byxelkrok.
Outfitsen är bestämmda, inte 100% Bräät, men 100% ME, och det är ju så det är, Jag är Jag!

   

Ps. Tack Klara för en trevlig dag med många skratta,precis som på den gamla goda tiden:)


HA EN RIKIGT NICE HELG!

Robyn - Be Mine

Morot&keso bröd!

Morot&Keso bröd - brytbröd



50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
5 dl grahamsmjöl
ca 10-15 dl vetemjöl

Följ receptet ovan och gör degen!

(för er icke bakvana människor gör följande: )

  • Smula sönder jästen,
  • låt jästen lösas i vattnet , 37 grader
  • blanda i de rivna morötterna och keson
  • sedan saltet och oljan
  • blanda i mjölet, tag inte allt på en gång
  • knåda till en smidig deg

Ta fram en plåt, smörj in den med lite olja/smör.
Bred ut degen i plåten och skåra degplattan i rutor (ca 25 stycken)
Låt jäsa under en duk i ca 30 min, ej i drag
Gädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Låg svalna på galler och serveras sedan med ost o marmelad!

Underbart gott bröd! (fråga mig, jag vet, åt det i ca 4 månader i Sälen)

Lycka till!:)

       
      


Cut Copy - Time Stands Still
 



to die for...




shit, är helt i extas typ:)
sett världens finaste skor idag...
nästan för fina..
men så är det...jag måste ha dom! Jajmän.
Dom är liksom "to die for", - fantastiska!

Älskar skor, säg vem som inte gör det, ååå!
Lovar att jag laddar upp en bild imon när skorna är mina!:)


- Destiny's Child- Fancy

Öl? Eller kanske ett glas rött?

Öl? Eller kanske ett glas rött?


Ja en öl tack...

Ett glas rött... ja tack för sofia i alla fall;) (eller hur?)  Själv är jag inte riktigt så vuxen så att jag tycker det är så gott än, men ett glas vitt tackar man ju inte nej till. Sitter o tänkte på Sälen. När jag drack "Foot of Africa" precis som jag drack vatten. Så många gånger man satt i köket och drack vin och åt gröt, underbart gott för er som inte tror det. O precis så där underbart go blir man med. Bytt lite nu däremot, kör på ett annat vin som heter Aussie , fint det mä. O Corona, det är så Bettan. En skiva lime och en iskall Corona, det är grejer det. Nä det här funkar ju inte, får faktiskt bli ett glas vitt. Efter en lång arbetsdag så tycker jag att jag är värd det.
(O saken är ju den att jag hade varit värd det oavsett, det är ju liksom så det funkar)


  &   = fina grejer!


I -na  Syntax - Pride
(så klockren o så underbar, perfekt att ta ett glas vitt till )


hallon.

Hallonstårta på mammas födelsedag, mycket fiint:)



Chilla.

Blev visst byttan igår, pappsen ville dit o kolla på Glytt o självklart ställer man upp. :)
Från sofpotatis (efter en 40 min löprunda + styrka, (humm, mycket stolt) ) - till en öl på byttan på en kvart, det är inte dåligt det vill jag lova:)
Blev visst kvar där sen,Linn,sofia o gänget kom ju, mycket trevligt. Inget "housande" för mig tyvärr, får bli en annan kväll,jag lovar:)

Vaknade vid 11 idag, o var faktiskt pigg, det var länge sen även att jag mest bara chillar.
Drog ner till sundsparken och "solade" lite med pezze bus och mia. Sjukt roligt hade vi, både åt det ena o det andra. Men jipes "nyinköpta hypermoderna festskor " slog ju allt. grymma tjejen!!!! (bilden talar för sig själv)




Sen blev det stan och faktiskt lite shopping,nöjd. Mia- va stressigt det visst blev, men du skulle ta mig tusan ha det röda läppstiftet ändå:)

Nu blir det en skön kvällsinlines tur. Godkväll!

Fridas kardemummakaka, för dig Anna!

Fridas Kardemummakaka




3 dl vetemjöl

1 ½ dl socker

1 ½ tsk bakpulver

1-2 msk kardemumma, malen eller stött

150 g margrin (ej smölt!), gärna rumsvarmt

1 ½ dl mjölk, gärna filmjölk(kakan blir godar med filmjölk)
Kanel och pärlsocker

  

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smörj och bröa en stekpanna (eller form) med ca 22 cm diameter
  3. Blanda i en skål vetemjöl, socker, bakpulver och kardemumma.
  4. Lägg i margarinet (får ej smältas) och pressa det med en vanlig gaffel (ej trä)
    mot bunkerns kant, tills det hela är som en smuldeg (margarinet i små,små klumpar som sedan smälter i ugnen och gör kakan saftig)
  5. Tillsätt mjölken (gärna filmjölken) och rör med en träsked tills allt blandat sig. Rör minsta möjliga. Smeten är och ska vara ganska lös och kladdig.
  6. Häll smeten i stekpannan och strö på lite kanel och pärlsocker.
  7. Grädda kakan ca 30 min på nedersta falsen med ventilen öppen. Låt den stå ett par min och vält sen, med hjälp av ett lock, upp kakan direkt på det fat kakan skall serveras på. Ingen handduk över.

  

  

Lycka till söta Anna Schillan och alla andra som gör ett försök!
Det är lätt värt det,sjuukt god, Anna du vet,
det vet jag efter att du åt upp en hel kaka själv
(en hel stor kaka för fler än 1 person, haha)


håkan.

låten få mig att bli så glad, kanske inte texten, men just soundet.
egentligen räcker det med dom 22 första sekunderna!
testa vet ja!:)

http://www.youtube.com/watch?v=6Y92-NFRXIc

RSS 2.0