Morot&keso bröd!
Morot&Keso bröd - brytbröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
5 dl grahamsmjöl
ca 10-15 dl vetemjöl
Följ receptet ovan och gör degen!
(för er icke bakvana människor gör följande: )
- Smula sönder jästen,
- låt jästen lösas i vattnet , 37 grader
- blanda i de rivna morötterna och keson
- sedan saltet och oljan
- blanda i mjölet, tag inte allt på en gång
- knåda till en smidig deg
Ta fram en plåt, smörj in den med lite olja/smör.
Bred ut degen i plåten och skåra degplattan i rutor (ca 25 stycken)
Låt jäsa under en duk i ca 30 min, ej i drag
Gädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Låg svalna på galler och serveras sedan med ost o marmelad!
Underbart gott bröd! (fråga mig, jag vet, åt det i ca 4 månader i Sälen)
Lycka till!:)
Cut Copy - Time Stands Still
sälen brödet number one! :D
oj glömde skriva att de var från mej innan =) haha minns du när jag skulle vara lika duktig som du och baka eget frukostbröd och de blev typ mjukt knäckebröd av hela plåten :S illa!
puss!